Изложба фотографија Милоша Бичанског

Изложба фотографија атинског фоторепортера Милоша Бичанског  “When they kick at your front door, how you gonna come?” биће отворена у петак 17. априла у 19 часова на Трибини младих Културног центра Новог Сада.
Сви заинтересовани изложба овог врсног фоторепортера  моћу да погледају до 5. маја.

Фото Милош Бичански  РЕЧ АУТОРА: „У очима  света, култни лик грчког колапса је један од бесних, маскираних демонстраната који се  сукобљава са полицијом испред парламента. Али љутња је само један од многобројних емоција кроз које Грци пролазе док покушавају да преброде ову кризу. Срамота, очај, туга и губитка има у једнаким деловима превише. Али ово су далеко суптилније, па самим тим и теже емоције за снимање кроз објектив фотографа . Оне су видљиве у забринутим лицима радника на паузи цигарета,  шефови путујући метроом, и безличним графитима по разбијеним продавницама и фабрикама . Ја сам провео већи део последњих година лутајући по улицама Атине, и оних малих градова и села изван главног града, у потрази за тренуцима који полако илуструју распад Грчке.

dog is guarding closed factory

Грчка је данас жива лабораторија за неке од кључних изазова глобалне јавне политике нашег времена. Дебате о будућности западне државе благостања, европског пројекта, и моћ међународних банака и финансијских институција се играју свакодневно на улицама ове мале балканске нације. Али често, у разговорима преко обвезница приноса и дефицита, врло реална људска патња иза бројева је заборављена. Моја нада је да осветлимо на овом људском елементу и да подсетим људе причама иза наслова. Са сваким новим кредитом за спасавање из других земаља еврозоне и ММФ, Грчка је била присиљена да нанесе више бола на своје грађане. Грци су рекли да  ће те жртве спасити земљу од још горе судбине. Али након година смањења плата, повећања пореза и драстично смањења услуга, Грци  сада губе веру у перспективни опоравак. Надам се да ће моје слике помоћи људима да схвате зашто.“ Аутор.
General Strike Leads To More Clashes in Athens
БИОГРАФИЈА АУТОРА:

Милош Бичански тренутно живи и ради у Атини,  као  слободни фотограф који је фокусиран на фотографијама вести и сукоба на Балкану. Рођен у Београду,  Бићански је почео своју каријеру током  бурних догађаја  везаних за распад Југославије, радећи  за домаће часописе и новине. Као сарадник „European Press Photo Agency „крајем 1990-их и „Getty Images today“, његове фотографије су се појавиле у „TIME Magazine“, „Newsweek“,„The New York Times“, „The Guardian“ и „Paris Match“…

Greek presidential guard is seen trought burned EU flag during a protest
Објављене фотографије су део изложбе Милоша Бичанског, а детаљније се са његовим стваралаштвом можете упознати на његовој интернет страници:
www.milosbicanski.com