Kikinda domaćin fotoreporterima Vojvodine

U organizaciji Kulturnog centra Kikinda otvorena je izložba fotografija fotoreportera Vojvodine pod nazivom “Čuvari uspomena i svedoci istorije“. Ovo je rezultat monografije koju je izdala Fotoasocijacija Vojvodine, a čiji je autor Darko Dozet, dugogodišnji fotoreporter “Novosti“, “Tanjuga“ i “Večernjih novosti“.

– Na ovoj izložbi, kao i u monografiji, mogu da se vide fotografije više od 60 autora koji su rođeni u Vojvodini ili su jedno vreme živeli u pokrajini. Većina njih ima vodeću ulogu u najuglednijim srpskim medijima – rekao je Dozet.

Fotografiju treba negovati i usavršavati, a fotoreporterima, kao i celokupnoj produkcionoj ekipi treba posvećivati veću pažnju u medijima, smatra Stanislava Hrnjak, u OV zadužena za obrazovanje, kulturu i informisanje.

– Imajući u vidu da su na izložbi prikazane fotografije nastale pre više od pola veka, ovo je pravi dokaz kako one svedoče o istoriji i kulturnoj baštini našeg naroda na ovim prostorima. Fotoreporteri Vojvodine su se potrudili da izložba bude na visokom nivou i da sama po sebi nosi pozitivnu emociju, a svaka fotografija priču za sebe – istakla je Hrnjakova.

Vreme novih tehnologija, vreme u kojem svi fotografišu, stvorilo je lažnu sliku u društvu da fotografijom, a naročito fotoreporterskim pozivom, može svako da se bavi, kaže Borivoj Mirosavljević, dobitnik više od dve stotine nagrada i priznanja. Inače, izložbu u Kulturnom centru Kikinda čini preko 80 izabranih fotografija fotoreportera koji su svojim radom zaslužili mesto među 60 najboljih. Izložba je postavljena do 30. juna.

Detaljnije na sajtu:
www.kikinda.org

 

kikindaISPRAVKA

 

kikindaizlozba

Ostavite odgovor