Кикинда домаћин фоторепортерима Војводине

У организацији Културног центра Кикинда отворена је изложба фотографија фоторепортера Војводине под називом “Чувари успомена и сведоци историје“. Ово је резултат монографије коју је издала Фотоасоцијација Војводине, а чији је аутор Дарко Дозет, дугогодишњи фоторепортер “Новости“, “Танјуга“ и “Вечерњих новости“.

– На овој изложби, као и у монографији, могу да се виде фотографије више од 60 аутора који су рођени у Војводини или су једно време живели у покрајини. Већина њих има водећу улогу у најугледнијим српским медијима – рекао је Дозет.

Фотографију треба неговати и усавршавати, а фоторепортерима, као и целокупној продукционој екипи треба посвећивати већу пажњу у медијима, сматра Станислава Хрњак, у ОВ задужена за образовање, културу и информисање.

– Имајући у виду да су на изложби приказане фотографије настале пре више од пола века, ово је прави доказ како оне сведоче о историји и културној баштини нашег народа на овим просторима. Фоторепортери Војводине су се потрудили да изложба буде на високом нивоу и да сама по себи носи позитивну емоцију, а свака фотографија причу за себе – истакла је Хрњакова.

Време нових технологија, време у којем сви фотографишу, створило је лажну слику у друштву да фотографијом, а нарочито фоторепортерским позивом, може свако да се бави, каже Боривој Миросављевић, добитник више од две стотине награда и признања. Иначе, изложбу у Културном центру Кикинда чини преко 80 изабраних фотографија фоторепортера који су својим радом заслужили место међу 60 најбољих. Изложба је постављена до 30. јуна.

Детаљније на сајту:
www.kikinda.org

[tentblogger-youtube D4N4NJJFVU4]

 

kikindaISPRAVKA

 

kikindaizlozba