„Олуја-злочин који траје“

У понедељак, 3. августа 2015. године, у 18.00 часова, на Тргу слободе ће бити отворена изложба фотографија „Олуја – злочин који траје“.
Повод је 20. годишњица тог незапамћеног злочина у којем је више од 2.300 Срба, махом цивила, брутално убијено, преко 250.000 протерано са својих вековних огњишта, а више 25.000 њихових кућа спаљено и разорено.

Уз подршку града Новог Сада, организатор изложбе је Фото асоцијација Војводине, а потресна сведочења највећег егзодуса у Европи у 20. веку предочиће најеминентинији српски фоторепортери.

На 26 великих паноа, посетиоци ће, уз остале, моћи да виде фотографије Томислава Петернека (НИН), Ранка Ћуковића (Ројтерс), Јарослава Папа (Дневник – Танјуг), Мартина Цандира (Дневник), Дарка Дозета (Вечерње новости), Жељка Синобада (Политика), Зорана Јовановића – Мачка (Вечерње новости)…

Фото Зоран Јовановић Мачак
Фото Зоран Јовановић Мачак ©


Желимо да на овај начин подсетимо на једно страшно страдање нашег народа које, пречесто, покушавају да прекрију велом заборава, такође, циљ нам није да изложбом произведемо било какву мржњу и реваншизам већ  да упозоримо да се овако нешто више никада никоме не понови.
Изложба ће на централном новосадском тргу бити отворена три дана, после чега би требало да обиђе и више других градова у Војводини.

Фото асоцијација Војводине

Фото: Ранко Ћуковић
Фото: Ранко Ћуковић ©
Фото Јарослав Пап  ©
Фото Јарослав Пап ©

 

 

Фото Жељко Синобад
Фото: Жељко Синобад ©
Фото: Мартин Цандир
Фото: Мартин Цандир ©

ДОГАЂАЈ НА ФЕЈСБУКУ:
https://www.facebook.com/events/1659167467635326/