„Oluja-zločin koji traje“

U ponedeljak, 3. avgusta 2015. godine, u 18.00 časova, na Trgu slobode će biti otvorena izložba fotografija „Oluja – zločin koji traje“.
Povod je 20. godišnjica tog nezapamćenog zločina u kojem je više od 2.300 Srba, mahom civila, brutalno ubijeno, preko 250.000 proterano sa svojih vekovnih ognjišta, a više 25.000 njihovih kuća spaljeno i razoreno.

Uz podršku grada Novog Sada, organizator izložbe je Foto asocijacija Vojvodine, a potresna svedočenja najvećeg egzodusa u Evropi u 20. veku predočiće najeminentiniji srpski fotoreporteri.

Na 26 velikih panoa, posetioci će, uz ostale, moći da vide fotografije Tomislava Peterneka (NIN), Ranka Ćukovića (Rojters), Jaroslava Papa (Dnevnik – Tanjug), Martina Candira (Dnevnik), Darka Dozeta (Večernje novosti), Željka Sinobada (Politika), Zorana Jovanovića – Mačka (Večernje novosti)…

Foto Zoran Jovanović Mačak
Foto Zoran Jovanović Mačak ©


Želimo da na ovaj način podsetimo na jedno strašno stradanje našeg naroda koje, prečesto, pokušavaju da prekriju velom zaborava, takođe, cilj nam nije da izložbom proizvedemo bilo kakvu mržnju i revanšizam već  da upozorimo da se ovako nešto više nikada nikome ne ponovi.
Izložba će na centralnom novosadskom trgu biti otvorena tri dana, posle čega bi trebalo da obiđe i više drugih gradova u Vojvodini.

Foto asocijacija Vojvodine

Foto: Ranko Ćuković
Foto: Ranko Ćuković ©
Foto Jaroslav Pap  ©
Foto Jaroslav Pap ©

 

 

Foto Željko Sinobad
Foto: Željko Sinobad ©
Foto: Martin Candir
Foto: Martin Candir ©

DOGAĐAJ NA FEJSBUKU:
https://www.facebook.com/events/1659167467635326/