Предавање Едварда Китинга добитника пулицерове награде

Чувени амерички фотограф Едвард Китинг одржаће у суботу, 20. децембра  2014. године у 16.30 часова, предавање на Трибини младих Културног центра Новог Сада.

Китинг је сарадник листова Њујорк Тајмс и Тајм, добитник је „Пулицерове награде“ за бриљантну колекцију фотографија које је направио 11. септембра 2001. године, када се догодила трагедијама у кулама близнакињама Светског трговачког центра у Њујорку, у којима је животе изгубило око 3.000 људи.

Самосталне изложбе фотографија имао је у најзначајнијим галеријама САД и многим галеријама Европе.

Едвард Китинг је учесник Београдског фестивала фотографије „Визуализатор“, који се одржава од 12. до 23. децембра, на којем ће бити представљен самосталном изложбом „Грађани Њујорка“. Љубазношћу Центра за развој фотографије који је организатор овога јединственог фестивала, Китинг ће одржати предавање и у Новом Саду и бити гост Фотографског клуба Војводина и Фото асоцијације Војводине.

Позивамо све фотографе, ученике и студенте фотографије и журналистике, као и све заинтересоване грађане да присуствују и активно учествују на овом јединственом догађају.

Додатне информације:

Едвард Китинг: www.edwardkeating.com
Центар за развој фотографије: www.crf.rs
Фото асоцијација Војводине: www.fotoasocijacija.org
Фотографски клуб Војводина: www.fkv.rs

Особе за контакт:

Дарко Дозет (ФАВ) 069 5120101
Маријана Вранић (ЦРФ) 062 8001199
Милован Улићевић (ФКВ) 063 580610

vizuelizator