Saopštenje povodom incidenata na utakmici Srbija-Škotska

Navijači grudvama zasipali fotoreportereFoto asocijacija Vojvodine najoštrije osuđuje primitivni čin srpskih navijača, koji su tokom fudbalskog meča Srbija-Škotska ,ledenicama gađali fotoreportere smeštene na atletskoj stazi, na severo-zapadnom delu stadiona Karađorđe.
Mnoštvo grudvi završilo je na glavama, telu i na skupocenoj fotografskoj tehnici.
Fudbalski savez Srbije kao organizator meča nije adekvatno reagovao i nije zaštitio akreditovane fotoreportere.
Loša organizacija bila je primetna na svakom koraku. Fotoreporteri su na jednom delu stadiona preuzimali akreditacije, na drugom markere, na trećem su ulazili, a na četvrtom izlazili sa stadiona.
Bežični internet koji je obavezan po svim međunarodnim fudbalskim pravilnicima, gotovo da nije radio. Fotografije je bilo nemoguće poslati, pa su fotoreporteri bili prinuđeni da se snalaze kako bi fotografije sa stadiona otišle u svet!

U zamenu za markere, fotografima su tražena lična dokumenta iako je zakonima Republike Srbije zabranjeno zadržavanje ličnih isprava. Fotoreporterima nisu potrebni markeri Fudbalskog saveza Srbije da ih nose kući, potrebni su im elementarni uslovi za rad.

Novi Sad
27.03.2013.
Foto asocijacija Vojvodine

2 thoughts on “Saopštenje povodom incidenata na utakmici Srbija-Škotska

1. Organizatori raznih dogadjaja i sami ucesnici se prema fotoreporterima i snimateljima ponasaju kao prema nezeljenoj publici a posle svi zele fotografije sa dogadjaj koji su nam onemogucili da fotografisemo i predstavim javnosti u najboljem svetlu. Kada ce shvatiti da mi samo zelim da napravimo dobre fotke za njih, njihovu promociju i njihov pubicitet dok nas svi iz organizaciju, od redara, obezbedjenja, raznih pr-ova i organizatora u tome vrlo predano sprecavaju.

2. E pa dakle krajnje je vreme da odemo sa skupova na kojima nismo poželjni i sa kojih vole ali ne dozvoljavaju da izveštavamo. Da podsetim da EXITa ne bi bilo da ga nije bilo u medijima, prvi filmski festival (ona bruka oko akreditovanja) i hteo bih da napomene da ovo što kažu…naročito one jadne PR službe gradskih pokrajinskih i naročito republičkih skupštinskih i vladinih službi JADNA MU MAJKA KOGA ONI ORGANIZUJU…Dakle jednom se lepo razići sa događaja

Ostavite odgovor