Изложба фотографија „Објективно 2020“

Фото Ненад Шоне Михајловић

Осма по реду, годишња изложба фоторепортера Новог Сада и Војводине „Објективно“ биће отворена у Музеју Војводине (Дунавска 35) у уторак, 22. децембра.
Свечаности и коктела како је то било претходних седам година неће бити већ ће се у 13 часова заинтересованим медијима обратити: директор Музеја Војводине Мр Тијана Станковић – Пештерац , селектор изложбе Јарослав Пап , музејски саветник Мр Даријуш Самии као и неколицина гостију и аутора.
Због поштовања епидемиолошких мера, ограничен је број присутних на минимум. Сви заинтересовани грађани ће уз поштовање прописаних мера, у мањим групама и без дужег задржавања моћи ће да посете изложбу до краја јануара 2021. године.
Селектор овогодишње изложбе је Јарослава Пап другогодишњи фоторепортер Дневника, Танјуга и Радио телевизије Војводине, аутор фотомонографије „Војводина 4 годишња доба“ и многих упечатљивих фотографија које су обележиле протекле деценије на Балкану.
На поставци ће бити приказане 53 фотографије, 26 фоторепортера који раде на територији Војводине или су рођени у њој.
Овогодишњом изложбом доминирају фотографије везане за живот у ванредном стању изазваном пандемијом Ковида 19.
Као израз поштовања, на корицама каталога налазе се фотографије пожртвованих здравствених радника Универзитетског клиничког центра Војводине снимљене објективом Ненада Михајловића, фоторепортера Блица.
Организатори изложбе су Музеј Војводине и Фото асоцијација Војводине уз подршку Градске управе за културу.
Радно време Музеја Војводине током ванредниг стања је од 9 до 17. часова. Викендом и понедељком су нерадни дани у Музеју Војводине. (Уколико Кризни штаб града Новог Сада не донесе нове мере)
Аутори заступљени на овогодишњој изложби су:
Александар Јовановић
Александар Камаси
Анабела Отош
Андраш Отош
Андреј Пап
Бранислав Лучић
Чила Давид
Дарко Дозет
Филип Бакић
Горан Мулић
Гордана Јовић Атлагић
Илија Рамић
Имре Сабо
Јан Вало
Јарослав Пап
Јелена Ивановић
Јован Његовић Дрндак
Марија Ердељи
Мартин Цандир
Мина Делић
Ненад Карлић
Ненад Михајловић
Никола Стојановић
Радивој Хаџић
Слободан Шушњевић
Вања Фифа