Објективно: Фотограф Јан Вало

Јан Вало

Познати новосадски фотограф Јан Вало последњих година учествује на многобројним такмичењима и на њима осваја прегршт награда.
Јан Вало рођен је 29. новембра 1964. године. Живи са породицом у Новом Саду у којем је и запослен у маркетингу фирме „Енерготехника Јужна Бачка“.
Излажући и освајајући многобројне награде на изложбама у Србији и иностранству стекао је уметничко звање Кандидат мајстора фотографије Фото савеза Србије.
Своју прву самосталну изложбу „На путу судбине“ имао је у свом родном Кисачу 2018. године. Изложба је потом била изложена и на фотографском фестивалу у Куманову и Светом Николи у Северној Македонији.
Углавном наступа као члан је Фото комуне „24. Кадар“ из Новог Сада и „Групе 32“ из Београда, а годинама је био активан и у Фотографском клубу Војводина.
Ужива учествујћи на многобројним фотографским сусретима, оплемењујући тако своје знање дружећи се и размењујући искуства и енергију са колегама.
Вало фотографију посматра као целину која за њега није комплетна ако је није доживео непосредно пре стварања, у моменту замрзавања тренутка и ако јој није дао живот пласирајући је публици.

Реализација пројекта видео радионица „Објективно“ делом је продржана од стране Покрајинског секретаријата за културу информисање и сарадњу са верским заједницама.