МЕЂУНАРОДНИ ФОТОГРАФСКИ КОНКУРС ВОЛЖСКОЕ БИЈЕНАЛЕ – 2016

Руски музеј фотографије из Нижњег Новгорода расписао је конкурс за учешће на 7. воложском бијеналу фотографије, рок за пријем радова је 14. јун 2016. године. На бијеналу биће примане колекције фотографија у две теме: Уметничка фотографија и Новинска фотографија (Без употребе Фото шопа). Захваљујући пријатељству фотографа Новог Сада и Нижњег Новгорода аутори из Србије ослобођени су плаћања партиципације.

УСЛОВИ ЗА УЧЕШЋЕ
1. На конкурсу могу учествовати професионални фотографи и заљубљеници у фотографију.
2. Прихва
тају се колекције од 3 до 6 радова уједињене у једну тему, идеју или визуелно решењe. Фотографије не смеју бити настале пре 2010. године.
Сваки аутор може п
ослати на конкурс не више од три колекције, тј. не више од 18 фотографија. Последњи рок за пријем радова је 14. јун 2016. године.

3. Полеђина сваког рада треба да садржи: име и презиме аутора, наслов рада, датум снимања, пуну адресу, мелј и телефон. Аутори који шаљу своје радове електронски потребно је да у имену фајла назначе име фотографије и име аутора а остале податке треба да наведу у мејлу.

4. Жири има право да се смањи број колекција, али нема право да смањи колекцију.

5. Такмичење се одржава у две категорије:

– Уметничка-фотографија;
– Прес-фотографија (без употребе
фото шопа).

6. Аутори највјбољих фотографија биће награђени у категоријама „арт – и прес фото“

1. место – диплому I степена, спомен награду;
2. место – диплома II степена, спомен награду;
3. место – диплому III степена, спомен награду.

7. Сваки учесник завршне изложба ће добити каталог.

8. Радови (колекције) потребно је да се доставе и у електронској верзији да би могле да буду штампане у каталогу.
Захтеви за слике: 300 dpi, ЈПГ
(мин. 3200 пиксела по дужој страни). Дискови са електронским верзијама радова за каталог послати заједно са фотографијама. Принтани радови уз које не буде достављен пратећи ЦД са фајловима у електронском облику, неће бити представљени у каталогу изложбе.
Колекције које буду послате електронски биће равноправно жириране, а оне које жири уврсти на изложбу биће отпринтане о трошку Музеја фотографије и након изложбе остаће у фундусу Музеја.

9. Списак примљених радова и резултати рада жирија биће објављена на сајту Руског музеја фотографије www.fotomuseum.nnov.ru

10. Котизација за учешће – Аутори из Србије ослобођени су плаћања партиципације захваљујући фотографским везама произашлим из околности да су Нови Сад и Нижњи Новгород градови побратими, док за учеснике из Русије и других држава она износи 500 рубаља или око 6 евра.

11. Фотографије на конкурс можете послати или класичном поштом у за то предвиђеним паковањима или мејлом.
– Ако
су радови послати електронском поштом, организатор штампа рад формата 30х45 из средстава организатора, рад се потом не враћа аутору већ остаје у депоу музеја фотографије.

12. Организатори гарантују да ће се професионално односити при раду и промету фотографија, али не сносе одговорност за њихово оштећење приликом поштанског транспорта.

13. Организатори имају право да користите слике у сврхе рекламирања фестивала, али немају право да их користите у комерцијалне сврхе.

14. Слањем рада на конкурс, аутор се слаже и прихвата у потпуности услове и прописе такмичења и гарантује да он има ауторска права или дозволу од власника ауторских права на излагање послатих радова.

15. Фотографије треба послати на адресу:

Руски музеј фотографије
ул. Пискунова, д. 9а
603005, г. нижњи Новгород

Аутори који радове шаљу електронски уредно обележене треба да их пошаљу на:
rmfmuseum@mail.ru

Календар такмичења и изложбе:

– рок за пријем радова је 14. јуна 2016. године
– 1. фаза рада жирија, селекција радова у поставку изложбе 20. јун 2016. године
– 2. фаза рада жирија, одређивање добитника награда 7. јула 2016. г.
– отварање изложбе, награђивање, мастер-класе 6-8-9. јула 2016. г.
– рад изложбе 7. јул – 31. јул 2016. године.
– повратак радова ауторима септембар – децембар 2016. године

Воложское бијенале