„Новосадске улице” у Архиву Војводине

Изложба фотографија „Новосадске улице” отворена је у Архиву Војводине 22. октобра 2020. године. Фотографијама Новог Сада представила се група од седам аутора фотографија окупљених око Фото асоцијације Војводине и Фото комуне „24 кадар”. На тридесет пет фотографија представљен је поглед на улице Новог Сада из визуре седморо фотографа и заљубљеника у фотографију различитих професија и сензибилитета.
Гостима се обратио један од аутора изложбе, Дарко Дозет, као и директор Архива Војводине др Небојша Кузмановић који је и отворио изложбу.
Међу ауторима су: дизајнер и електромонтер Јан Вало, фото-репортер Дарко Дозет, др Ранко Ђуровић, економиста и некадашњи кошаркаш Стеван Јовановић, васпитач Снежана Лерх, графичар Слађана Пантелић и радиолог проф. др Роберт Семниц. Дружећи се, чланови заједно стварају и наступају на многобројним изложбама и такмичењима широм Србије и региона, а изложба је логичан наставак успешне сарадње.
Графитни уметник и муралиста Rosh Panonsky (Урош Штрбоја) аутор је многобројних новосадских мурала од којих се један налази на насловној страници каталога изложбе, а посвећен је здравственим радницима, херојима борбе против Корона вируса.
Изложбу је подржала Управа за културу града Новог Сада и друга је која је реализована у сарадњи са Архивом Војводине, а претходна је била посвећена лепотама Горњег Подунавља које су под заштитом УНЕСКО-а. Фотографије отварања изложбе снимио је фоторепортер Горан Мулић.