Позив на изложбу Објективно 2018

Поводом Фоторепортерске нове године, коју више од пет деценије наизменично организују фоторепортери дневних листова “Дневник” и “Мађар со”, у Музеју Војводине (Дунавска 35), у петак 21. децембра у 19 часова, биће отворена Шеста годишња изложба фоторепортера Новог Сада и Војводине “Објективно” .

Више од тридесет активних фоторепортера биће представљено изложбом на којој ће у галерији бити изложено 63 фотографије. Селектор овогодишње изложбе је доајен југословенске и српске фотографије Боривој Миросављевић.

Осим аутора који или раде или су поникли у две највеће новинске куће у Војводини, биће изложени и радови фоторепортера који раде за: “Вечерње новости”, “Блиц”, „Танјуг“, „Омладинске новине“, „Зрењанинске новине“„Руске слово“…

Међу врсним фоторепортерима је и седам дама: Чила Давид, Јелена Ивановић, Гордана Јовић, Марија Ердељи, Вероника Вујачић, Александра Ерски и Анабела Отош.

Биће изложени и радови аутора који су одавно доказани на просторима бивше Југославије и који су освојили мноштво значајних награда: Андраша Отоша, Геза Ленерта, Јарослава Папа, Мартина Цандира, Бранка Лучића, Имреа Сабоа, Зорана Јовановића Мачка, Николе Стојановића, Јована Његовића Дрндака,…

На изложби су и “Дневниковци” средње генерације који непрестано “бдију” над Новим Садом: Слободан Шушњевић, Радивој Хаџић, Филип Бакић, те Горан Мулић и Илија Рамић.

Част млађе генерације на изложби “бране” Александар Камаси, Роберт Гетел, Ненад Михајловић, Андреј Пап, Ненад Карлић, Милош Миленковић и Дарко Дозет.

Организатори овогодишње изложбе и прославе су Фото асоцијација Војводине , Музеј Војводине и виши кустос Даријуш Сами.

Изложбу ће отворити Далибор Рожић члан градског већа за кулуру града Новог Сада које је и подржало организовање ове манифестације и Драгана Милошевић покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

Сви заинтересовани изложбу могу погледати до 15. јануара. 2019.