Предавање Дарка Дозета „Професија фоторепортер“ у Новом Саду – пријаве до 18. децембра

Предавање „Професија фоторепортер“, биће одржана 19. децембра у 18.30 сати, у Новом Саду, у просторијама војвођанског огранка Удружења новинара Србије (Булевар Михаила Пупина 6/III). Ова својеврсна фото радионица намењена је студентима и младим људима које занима медијска фотографија. Због ограниченог броја места потребно је пријавити учешће до 18. децембра на имејл uns.dnv@gmail.com

Предавач је Дарко Дозет, дугогодишњи фоторепортер „Дневника“, Танјуга и „Вечерњих новости“ и члан Удружења новинара Србије. Током своје каријере Дозет је сарађивао са водећим светским новинским агенцијама.

Самосталне изложбе имао је у више од 50 градова у Србији и иностранству. Аутор је пројекта „Корени душе“, посвећеног Косову и Метохији, те коаутор пројекта „Сведоци трајања“, који приказује  српску културну баштину у Републици Румунији.

Аутор је фото монографије “Чувари успомена и сведоци историје”, посвећене фоторепортерима од Другог светског рата до данас, као и фотомонографије „20 година у једној секунди“, посвећене своме професионалном раду.

Предавања о новинској фотографији по позиву, у више наврата, држао је у Руском музеју фотографије, Музеју Војводине, на Универзитету у Новом Саду и Факултету за менаџмент Универзитета Унион.

Добитник је низа признања за рад и стваралаштво. Неке од најзначајнијих су: прва награда на Међународном фестивалу репортаже “Интерфер” (2015) и проглашен је за најбољег фоторепортера “Вечерњих новости” (2015), награда „Лаза Костић“ (2016), коју за фотографију додељује Удружење новинара Србије.

Организатори фото предавања и радионица „Објективно“су Фото асоцијација Војводине и Удружење новинара Србије уз подршку  Покрајинског секретаријата за високо образовање и научно истраживачку делатност.